Hulp bij onze website & apps

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of één van onze apps? Vind hier je antwoord.


Zoeken op de website

Zoeken en bladeren in de collectie

Via de website kun je via de zoekbalk bovenin zoeken in onze catalogus. Het zoekresultaat opent in een nieuw venster, de webcatalogus van de Bibliotheek. In de catalogus kun je een zoekopdracht verfijnen door via het uitklapkeuzemenu te kiezen uit zoeken op titels, auteurs, onderwerpen, serie.

Zoeken en bladeren in onze agenda

Op de pagina 'Agenda' vind je al onze cursussen en activiteiten. Om de agenda te kunnen raadplegen klik je op de knop agenda. Je ziet dan wat er te doen is en je kunt ook vast een plaatsje reserveren.


Mijn menu

Waar kan ik zien wat ik heb geleend?

Via Mijn menu  kun je zien wat je in huis hebt - inclusief inleverdata - en het materiaal direct verlengen. Ook kun je zoeken in de catalogus, checken of je vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden zijn: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag, bekijken van aanwinstenlijsten waarop je geabonneerd bent, beheren van je gegevens en aanmaken van verlanglijstjes.

Kan ik betalen vanuit huis?

Het betalen van je contributie, te laatgeld, leengeld en eventuele reserveringskosten kun je eenvoudig thuis via iDeal doen.

  • Log in op Mijn menu. 
  • Kies voor details financiële posten
  • Klik op Betalen met iDEAL om te betalen
  • Kies je eigen bank en klik op ‘Afrekenen’
  • Volg daarna de stappen op het scherm

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Via 'Mijn menu' kun je persoonlijke gegevens wijzigen, zoals telefoonnummer, e-mailadres en abonnement op een aanwinstenlijst.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Om in te loggen op de website om bijvoorbeeld een boek te reserveren of te verlengen of om een betaling te doen, heb je je pasnummer en wachtwoord nodig. Als je je wachtwoord vergeten bent klik je op 'nieuwe wachtwoord aanvragen'. Je krijgt dan per e-mail een eenmalig wachtwoord, waarmee je je eigen wachtwoord kunt instellen. Als het e-mailadres voor meerdere pasjes gebruikt wordt ook gevraagd om het lenersnummer van het pasje waar je het wachtwoord van vergeten bent.

Kan ik ook voor iemand anders verlengen of betalen via de website?

Ja, dat kan. Je kunt pasjes koppelen, zodat je maar een keer hoeft in te loggen om ook voor bijvoorbeeld je kinderen, ouders of buren zaken via de website te regelen.
Hier vind je een uitgebreide uitleg hierover.

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

In 'Mijn menu' kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Wise app

Wat kan ik met de Wise app?

Met de Wise-app kun je zoeken in de catalogus, reserveren en verlengen.

 

Hoe installeer ik de Wise app?

Je kunt de Wise-app gratis downloaden.

Voor Android in de Playstore en voor Apple apparaten in de App Store.

Hoe los ik problemen op met de Wise app?

De oorzaak ligt meestal buiten de app: het kan liggen aan de netwerkverbinding/wifi, het apparaat zelf, de versie van Android/iOS. Het kan ook zijn dat het bibliotheeksysteem even uit de lucht is (geweest). Je kunt de app het beste opnieuw opstarten.Helpt opnieuw opstarten niet, verwijder de app dan van je apparaat en download en installeer de app opnieuw. Levert dat  ook niet het gewenste resultaat op, neem dan contact met ons op.

Hoe log ik in?

Je kunt de inloggegevens gebruiken zoals je die ook gebruikt in ‘Mijn Menu’.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op