Vrijwilligers

De Bibliotheek zoekt jou!

Wij hebben geregeld vacatures voor vrijwillige medewerkers.

  • Belangstelling voor (digitale) techniek en affiniteit met jeugd? Wij zoeken vrijwilligers voor techniekworkshops en maakplaatsactiviteiten. Wij zoeken mensen met goede digitale vaardigheden die zelfstandig een groepje (meestal) jeugd kunnen begeleiden. Je krijgt een training op het gebied van techniekworkshops. Word je hier enthousiast van en ben je flexibel beschikbaar, ook een deel van de schoolvakanties? Dan ben jij een goede kandidaat.
    Neem contact op met karenpennewaard@bibliotheekrijssenholten.nl . 
  • Wij zijn op zoek naar twee boekbezorgers. Je bezorgt boeken bij (oudere) mensen thuis. In overleg met de klant bepalen we hoe vaak je komt en welke boeken je meebrengt. Het is fijn dat je goed om kunt gaan met ouderen en dat je ook tijd hebt voor een praatje. Als je belangstelling hebt kun je mailen naar anjadanneberg@bibliotheekrijssenholten.nl .   
  • Handig met uw computer, tablet of smartphone? Help anderen ook digitaal vaardig te worden! Wij zoeken computervrijwilligers die ons kunnen helpen met de al bestaande en met nieuw op te starten cursussen. Mensen met goede idee├źn, creativiteit en natuurlijk verstand van veelgebruikte computerprogramma's zijn bij ons van harte welkom. Belangstelling? Mail naar annelieskremer@bibliotheekrijssenholten.nl .
  • We zijn ook op zoek naar een vrijwilliger voor de VoorleesExpress in Rijssen. Twintig weken lang lees je voor in een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is. Zo help je mee met de taalontwikkeling van het kind. Een hele dankbare klus! Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Marga Schaafsma, margaschaafsma@bibliotheekrijssenholten.nl . Meer informatie vind je hier.

 De Bibliotheek vraagt een VOG aan voor de vrijwilligers.