Vrijwilligers

De Bibliotheek zoekt jou!

Wij hebben geregeld vacatures voor vrijwillige medewerkers.

  • In de Bibliotheek Holten is plaats voor een vrijwillige gastvrouw/gastheer. Als vrijwilliger ben je aanwezig van 18.00 uur-20.00 uur om klanten te helpen met eventuele vragen. Ondertussen is het fijn als je teruggebrachte boeken weer op de goede plaats in de kasten zet. Om 20.00 uur sluit je de bibliotheek af. Wil je meer weten of je aanmelden? Mail dan naar tinybekkernens@bibliotheekrijssenholten.nl .  
  • Wij zijn op zoek naar twee boekbezorgers. Je bezorgt boeken bij (oudere) mensen thuis. In overleg met de klant bepalen we hoe vaak je komt en welke boeken je meebrengt. Het is fijn dat je goed om kunt gaan met ouderen en dat je ook tijd hebt voor een praatje. Als je belangstelling hebt kun je mailen naar anjadanneberg@bibliotheekrijssenholten.nl .   
  • Handig met uw computer, tablet of smartphone? Help anderen ook digitaal vaardig te worden! Wij zoeken computervrijwilligers die ons kunnen helpen met de al bestaande en met nieuw op te starten cursussen. Mensen met goede idee├źn, creativiteit en natuurlijk verstand van veelgebruikte computerprogramma's zijn bij ons van harte welkom. Belangstelling? Mail naar annelieskremer@bibliotheekrijssenholten.nl .
  • We zijn ook op zoek naar een vrijwilliger voor de VoorleesExpress in Rijssen. Twintig weken lang lees je voor in een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is. Zo help je mee met de taalontwikkeling van het kind. Een hele dankbare klus! Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Rianne van den Berg, riannevandenberg@bibliotheekrijssenholten.nl . Meer informatie vind je hier.

 De Bibliotheek vraagt een VOG aan voor de vrijwilligers.