Informatie voor ouderen

Uitleenposten

De Openbare Bibliotheek is dichter bij dan u denkt. In drie verzorgingshuizen in Rijssen, De Schutse, De Wellehof en De Parkstede zijn uitleenposten van de bibliotheek. Deze zijn niet alleen bedoeld voor de bewoners van de verzorgingshuizen, maar ook voor de ouderen die in de buurt wonen.

Zijn de boeken die u zoekt niet aanwezig in de uitleenpost, dan brengen we ze voor u mee. Met uw bibliotheekpas kunt u lenen op meerdere plaatsen: op de uitleenposten en in de Bibliotheek aan de Kerkstraat en de Bibliotheek Holten.

Openingstijden:
Wellehof woensdagmorgen 10.30-11.30 uur
De Schutse donderdagmorgen10.30-11.30 uur
Parkstede vrijdagmorgen10.30-11.30 uur, vanaf 12 augustus alleen in de even weken.


Boekenbezorgdienst

Bent u slecht ter been of kunt u om een andere reden de bibliotheek niet bezoeken? De bibliotheek komt naar u toe! Onze boekenbezorgdienst zorgt er voor dat allerlei soorten bibliotheekmaterialen bij u aan huis gebracht worden! Als u gebruikt wilt maken van deze dienst kunt u contact opnemen met Tiny Bekkernens (Bibliotheek Holten) of Anja Danneberg (Bibliotheek Rijssen). U vertelt ons welke materialen u het liefst wilt lenen. Een vrijwilliger van de bibliotheek brengt de materialen bij u thuis.


Voorlezen aan Huis

Bij het project Voorlezen aan Huis lezen vrijwilligers twintig weken lang voor bij een oudere thuis. Het gaat hierbij om ouderen die nog zelfstandig wonen, maar die graag iemand op bezoek krijgen of voor wie het lezen moeilijk is geworden. Een vrijwilliger komt in overleg een keer per week een uurtje voorlezen. Bij het koppelen van een vrijwilliger aan een oudere kijken we naar de gezamenlijke interesses.

Belangstelling? Mail naar annelieskremer@bibliotheekrijssenholten.nl . Thuiszorgmedewerkers, welzijnsmedewerkers en familieleden kunnen ouderen, natuurlijk in overleg met hen, ook aanmelden bij Annelies Kremer.