Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Hier vind je de abonnementsvoorwaarden en tarieven. 

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Met je bibliotheekabonnement kun je onbeperkt e-books en luisterboeken lenen (max. 10 tegelijk). Met een jeugdabonnement kun je onbeperkt jeugd e-books en jeugd luisterboeken lenen (per soort max. 10 tegelijk) inclusief D-boeken + lezen voor de lijst + een selectie van Nederlandstalige literatuur voor volwassenen.

Kan ik met mijn abonnement in een andere bibliotheek lenen?

Ja, dat kan. In Overijsselse bibliotheken kun je je pas gewoon gebruiken. Wel gelden dan de leenvoorwaarden van de bibliotheek waar je leent.
Ook in bibliotheken buiten Overijssel kun je gebruikmaken van je pas van Rijssen-Holten, maar meld je dan eerst bij de klantenservice in de betreffende bibliotheek.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Ben je je lenerspas kwijtgeraakt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om misbruik te voorkomen. Wij blokkeren je pas en controleren meteen of de pas in de Bibliotheek is gevonden. Is dit niet het geval, dan kun je een nieuwe bibliotheekpas bij ons aanvragen. Administratiekosten worden in rekening gebracht.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Ben je verhuisd? Een adreswijziging kun je persoonlijk, schriftelijk of via mail doorgeven. Daarnaast kun je ook zelf via Mijn menu je adres wijzigen.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Natuurlijk kun je overstappen naar een ander abonnement. Vraag ernaar bij de balie.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt je lidmaatschap per brief of e-mail beëindigen of door mondeling op te zeggen bij de balie in de Bibliotheek.Tijdens het eerste jaar van je abonnement kun je niet tussentijds opzeggen. Na deze periode kun je op elk moment opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand (te rekenen vanaf de dag van opzegging).Teveel betaalde contributie verrekenen we met eventuele openstaande registraties. Wanneer je alle geleende materialen hebt ingeleverd en je aan alle betalingsverplichtingen hebt voldaan, verwerken wij je opzegging. Om dit voor je in orde te maken ontvangen wij graag de volgende gegevens: je naam, adres, geboortedatum, pasnummer en de gewenste opzegdatum. Ook horen wij graag waarom je opzegt, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

De Bibliotheek Rijssen-Holten heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek hier welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, iedereen is welkom in de Bibliotheek. Je kunt gratis gebruik maken van onze computers en WiFi. Ook kun je kranten en tijdschriften lezen in onze beide vestigingen en natuurlijk ben je ook welkom bij onze activiteiten.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Een bibliotheekabonnement is een leuk en origineel cadeau. Neem contact met ons op via de mail: info@bibliotheekrijssenholten.nl of vraag het een medewerker van de Bibliotheek. Hier heeft u een overzicht van de diverse abonnementen.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op