Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, online cursussen of luisterboeken? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis e-books lenen. Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

  • Met een jeugdabonnement leen je e-books voor de jeugd (t/m C-titels), ‘Lezen voor de lijst’-e-books en 6 titels per jaar uit gehele aanbod.
  • Met een standaard-abonnement volwassenen en
    een top-abonnement volwassenen kun je lenen uit alle 20.000 e-books van
    de bibliotheek.   

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 30.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie. Bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan

 

 

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek. Of neem contact op met een medewerker van de Bibliotheek Rijssen-Holten: tel. 0548-513431 

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen bij ons. Op dinsdag- en donderdagmiddag is er een collega vrijgemaakt om je te helpen. Maak van tevoren een afspraak, tel. 0548-513431.


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis luisterboeken downloaden via de Online Bibliotheek.  

Hoe werkt het?

Gratis luisterboeken downloaden doe je bij de online Bibliotheek, de online versie van de Bibliotheek. Download hiervoor de online bibliotheek app. Hier vind je meer informatie.

 

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de Luisterbieb van de online Bibliotheek.  

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen bij één van onze Digi cafés.  


Online Cursussen

Kan ik cursussen volgen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je ook gratis online cursussen volgen. Wil je weten welke abonnementen er zijn? Bekijk dan ons abonnementenoverzicht.

Hoe werkt het?

Online cursussen volgen doe je bij de online Bibliotheek, de online versie van je vertrouwde Bibliotheek.

Je meldt je aan voor een cursus op de website van de online Bibliotheek. Daar kun je de cursus ook volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Wil je een cursus volgen? Dan moet je je eerst registreren bij de online Bibliotheek. Zo kunnen wij zien dat je lid bent van de Bibliotheek.

Registreren doe je snel en makkelijk op de online Bibliotheek binnen een paar minuten. Gedaan? Dan kun je meteen aan een cursus beginnen.

Registreren bij de online Bibliotheek >

 

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de cursussen ga je naar de pagina Hulp bij cursussen van de online Bibliotheek. 

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Je kunt contact opnemen met een medewerker van de Bibliotheek Rijssen-Holten via mail: info@bibliotheekrijssenholten.nl, bellen 0548-513431 of langskomen.


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen. Voor bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.

Kan ik dat vanaf thuis?

Voor bibliotheekleden zijn Literom, Uittrekselbank en Jeugd Uittrekselbank gratis vanuit huis te gebruiken.  Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op