Nederlands leren

Het Taalpunt is een plek in de Bibliotheek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

 

Nederlandse les

Wil jij graag beter Nederlands leren lezen en schrijven? Mail naar Hannie Nijkamp: nijkamp@viaviewelzijn.nl of bel haar: 0548-362755.

Taalcafé

Samen een spelletje doen? Of over het nieuws praten? Je leert beter Nederlands, het is gezellig en je leert ook nog nieuwe mensen kennen.
Er is iedere donderdag Taalcafé in de Oude Plus in Rijssen. Tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Op de computer

Er zijn websites waar je kan leren praten, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of met een computer in de Bibliotheek. Vraag ernaar bij een bibliotheekmedewerker of je taalcoach.

  • Laaggeletterdheid

    In Nederland wonen 1,3 miljoen volwassenen die grote moeite hebben met lezen en schrijven. Ook veel kinderen hebben leesproblemen. Lees meer

  • Taalspreekuur

    Anke Veltkamp van ViaVie Welzijn is op maandagochtend in de Bibliotheek Rijssen van 9.00 -10.30 uur. Zij beantwoordt je vragen over Nederlands leren.

  • Taalpunt Rijssen-Holten

    De gemeente Rijssen-Holten, ViaVie Welzijn, de Bibliotheek Rijssen-Holten, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente proberen laaggeletterden te bereiken en ze te koppelen aan de juiste taalvrijwilliger of ze te leiden naar het juiste traject binnen het ROC.  • Hulp nodig?