Website voorlezen

leeskringen

lezen14Informatie voor leeskringen
Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.


Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?
Je kunt de boeken natuurlijk in de bibliotheek lenen, maar als je veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig hebt kun je gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink  in Nijverdal. De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij de bibliotheek van jouw keuze afgeleverd. Informatie over deze service vind je op Mijnleeskring.nl. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring kunnen een oproep plaatsen.


Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?
De openbare bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken kun je gratis databanken over literatuur raadplegen zoals literom; literom wereldliteratuur (recensies) en de uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten). Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen je graag!


Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?
Jazeker, de volgende websites zijn zeer interessant:

Handleiding voor een succesvolle leesclub
Literatuurplein
De Boekensalon
Boekentaal

Meer vragen over leeskringen? Neem contact op met Tineke Datema,