baby

Voorlezen aan baby’s, kan dat? Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar de plaatjes kijken? Het antwoord op deze vragen is: ja! Baby’s kunnen vaak meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert de baby naar je stem.BoekStart laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby leuk en leerzaam is. Baby’s die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun leven profijt van. In het informatiepakket van de gemeente dat ouders krijgen bij de geboorte van een baby, zit een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek.

De bibliotheken in Rijssen en Holten hebben een speciale babyhoek ingericht. Hier zijn de babyboeken voor baby’s van 2-12 maanden te vinden. Als Bibliotheek willen we lezen voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar maken. Daarom is een lidmaatschap van de bibliotheek voor alle kinderen van 0 t/m 17 jaar gratis. Kinderen kunnen gebruikmaken van de hele collectie van de jeugdbibliotheek. Dat zijn niet alleen boekjes of knisperboekjes, maar ook tijdschriften, en dvd’s. We geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. BoekStart in Rijssen-Holten is mogelijk gemaakt door samenwerking van de Bibliotheek, de Gemeente en het Consultatiebureau en wordt ondersteund door het ministerie van OC&W.
Meer informatie is te vinden op www.boekstart.nl.

- Sluit aan bij de belevingswereld, de interesse en het niveau van uw kind.

- Zoekt u een boek over een bepaald onderwerp? Zoek in de catalogus van de bibliotheek of vraag bij de bibliotheekmedewerkers. Zij willen u er graag bij helpen!

- Laat uw kind kennismaken met boeken in verschillende stijlen en met verschillende onderwerpen. Zo kan uw kind zijn/haar eigen smaak ontwikkelen.

- U bent degene die het boek door het voor te lezen aan uw kind overbrengt. Kies dus een boek waar u zelf enthousiast over bent en laat plezier doorklinken in het voorlezen ervan!

- Maak van het voorlezen een gewoonte door er elke dag op een vast tijdstip even aandacht voor te hebben. Voorleestijd is de tijd waarop u samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen!

- Lees het boek dat u gaat voorlezen van tevoren zelf door.

- Bekijk samen de voorplaat van het boek: waar zou het verhaal over gaan?

- Voorspel samen het verhaal: hoe zal het aflopen?

- Geef uw kind de ruimte door op het verhaal te reageren.

- Geniet er samen van!

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling. Klik hier om naar de Bereslimme Boeken te gaan.

Banner