Informatiepunt Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen, je keuze aangeven in het Donorregister... Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

 

Openingstijden Rijssen:

Maandagmiddag: 13.30 - 16.00 uur

Donderdagmiddag: 13.30-16.00 uur

 

Voor Holten:

Maak een afspraak aan de balie of via 0548-513431 voor op een donderdagmiddag.

 

Kom eens langs, of maak een afspraak: 0548-513431 of  . Je kunt je vraag ook per e-mail stellen: Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. 

Hier vind je informatie over verschillende overheidsorganisaties.

De Bibliotheken in ons land hebben van de overheid de opdracht gekregen mee te helpen met het toegankelijk maken van de digitale overheid. De komende tijd zal in de meeste Bibliotheken een Informatiepunt Digitale Overheid worden ingericht. De Bibliotheken krijgen hiervoor subsidie van de landelijke overheid en werken samen met landelijke en plaatselijke overheidsinstellingen en hulpverleners.

IDO