Direct naar de inhoud

De Bibliotheek zoekt jou!

Wij hebben geregeld vacatures voor vrijwillige medewerkers.

Op dit moment zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Meer informatie vind je hier.

Er is plaats voor vrijwilligers voor het  MamaPapacafé. We hebben zowel in Rijssen als in Holten plaats voor een enthousiaste gastvrouw of gastheer, die de bibliotheekmedewerker kan assisteren.
Je ontvangt onder andere de moeders en kinderen, helpt met de koffie, leest voor en helpt met wat er nog meer gedaan moet worden. Het kost je ongeveer twee uur in de maand.
Vind je het leuk om met kleine kinderen (en hun ouders) om te gaan en ben je beschikbaar op de eerste woensdagochtend van de maand en/of de eerste vrijdagochtend van de maand? Neem dan contact op met Marjan Teesink. Kijk voor meer informatie over het MamaPapacafé op MamaPapacafé Holten of op MamaPapacafé Rijssen

We zijn ook op zoek naar een vrijwilliger voor de VoorleesExpress in Rijssen. Twintig weken lang lees je voor in een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is. Zo help je mee met de taalontwikkeling van het kind. Een hele dankbare klus! Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Marga Schaafsma. Meer informatie vind je hier.

Verder zoeken wij vrijwilligers die bij mensen thuis boeken willen bezorgen. In overleg met de klant, die om wat voor reden dan ook niet zelf naar de bibliotheek kan komen, zoek je nieuwe boeken uit en wisselt de gelezen boeken in. Dit kan iedere drie weken zijn, maar ook iedere zes weken. De mensen vinden het ook fijn als je tijd hebt voor een klein praatje. Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht bij Anja Danneberg.

De Bibliotheek vraagt een VOG voor je aan.

 - vrijwilliger in de biebklein