MamaPapacafé Rijssen

Vestigingsplaatsen: Rijssen, Holten
Lezen, lenen, leren: Activiteiten
Voor welke leeftijd?: 0-4 (peuters en kleuters, 18+  (iedereen boven 18)

Samen kennis en ervaringen delen: voor mama’s, papa’s met baby’s en dreumesen

Vragen over voorlezen, opvoeden, gezondheid? Vergroot je kennis als jonge ouders in het MamaPapacafé. Het café is iedere eerste vrijdag van de maand in de Bibliotheek in Rijssen. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte voor een verhaal en een kop koffie. De Bibliotheek werkt voor deze activiteit samenwerken met Fysio Koninginneweg.

Omschrijving
Iedere eerste vrijdag van de maand kunnen ouders ervaringen uitwisselen. Geregeld nodigen wij een deskundige uit die informatie geeft over een opvoedkundig onderwerp of die iets leuks doet met de kleintjes. Natuurlijk is er een belangrijke plaats voor voorlezen.

Je kunt met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kindjes mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. Het accent ligt op 0-2 jaar, maar ook oudere kindjes en opa's en oma's zijn welkom. Toegang is gratis. Tip: neem wat te eten en te drinken mee voor je kind.

Iedere maand is natuurvoedingsdeskundige Lisa Boorsma aanwezig om al je vragen over (onbewerkte) voeding voor zwangeren, baby's en kinderen te beantwoorden. Ook is er iemand van Zwanger en zo aanwezig om mee te praten. Tijdens een bezoek aan de Bibliotheek blijven ouders natuurlijk verantwoordelijk voor hun kinderen.

Programma 2018-2019

Maand Onderwerp  Spreker
7 september      Balans in het leven Antonnet Backer, Dynamiek in de praktijk
5 oktober Kinder EHBO Brian de Beus
2 november Kinderbekkenfysiotherapie,
Obstipatie/buikpijn en zindelijkheid bij kinderen
Jorieke Dijkers, Fysisotherapie Kon. weg
7 december Sporten met je kleintje Zwembad de Koerbelt, Kinderfysio, Bato, Dansstudio
4 januari Slaapproblemen bij kinderen Oefentherapie/Ceasartherapie in combinatie met Consultatiebureau
1 februari Voorleesdagen, Muziek op schoot Nelleke Roozenbeek
1 maart Babygebaren Saskia Schreurs
5 april Media Ukkiedagen Henriette Gerrits, Bibliotheek
3 mei Logopedie Logopedie Direct Mirjam
7 juni Naar buiten met gezond eten picknick Lisa Boorsma

Meer informatie?

Het café is iedere eerste vrijdag van de maand in de Bibliotheek in Rijssen van 9.30 uur - 10.30 uur. Bij het programma staan specifiek de data vermeld en tevens het speciale onderwerp dat tijdens het café wordt besproken. Meer weten? Kijk ook op Facebook. En misschien goed om te weten: de MamaPapacafés in Holten zijn op de eerste woensdag van de maand.