Gastlenen – Lenen in andere Bieb

Vestigingsplaatsen: Rijssen, Holten
Lezen, lenen, leren: Boeken, Service
Voor welke leeftijd?: 4-12 (basisschool kids), 12-18 (tieners/jongeren), 18+  (iedereen boven 18)

Gastlenen – Lenen in een andere Bibliotheek

Ben je lid van Bibliotheek Rijssen - Holten maar wil je ook wel eens bij een andere Bibliotheek lenen? Of ben je lid van een andere Bibliotheek en leen je ook graag in Rijssen - Holten? Dat kan helemaal gratis, want jouw bibliotheekpas is een landelijke bibliotheekpas!

Voor wie?
Voor alle leden van de Bibliotheek Rijssen - Holten.

Gastlenen in een andere bibliotheek
Ga met je Bibliotheek-pas naar de balie van een andere Bibliotheek in Nederland. Daar maken ze een gastlidmaatschap voor je aan. Je leent volgens de spelregels van deze Bibliotheek. Die kunnen anders zijn dan je gewend bent in Rijssen - Holten. Meestal krijg je een extra pasje. De geleende titels breng je weer terug bij de Bibliotheek waar ze vandaan komen.

Gastlenen in Rijssen of Holten
Ergens anders lid maar in de Bibliotheek Rijssen - Holten willen lenen? Dat kan met een geldig lidmaatschap van een andere Bibliotheek + je identiteitsbewijs. Meld je aan bij de balie. Je krijgt een eigen pas. Leen volgens deze spelregels. Houd er rekening mee dat je boeken van een andere Bibliotheek niet in Rijssen - Holten kunt inleveren. En de boeken die je in Rijssen - Holten leent, lever je ook weer in Rijssen - Holten in.

Om gast-lid te worden, heb je de hulp nodig van een medewerker van de Bibliotheek echter sommige bibliotheken hebben openingsuren waar geen medewerkers aanwezig is (onbemande openingsuren). In dat geval lukt het gastleden helaas dus niet. Kijk op de website van de Bibliotheek waar je wil gaan lenen. Daar staat vaak de informatie over onbemande openingstijden.