Voorleesexpress

Lezen, lenen, leren: Activiteiten
Voor welke leeftijd?: 0-4 (peuters en kleuters, 4-12 (basisschool kids)

Voorleesexpress | Geen kind zonder voorlezen

Niet alle kinderen worden thuis (voldoende) voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter.

Voor wie?
De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren.

Omschrijving
De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen om zo de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de leescultuur thuis te verbeteren.
Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig!
Een vrijwillige voorlezer komt twintig keer bij een gezin thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boeken en verhalen. Ook maakt het gezin kennis met de mogelijkheden en het aanbod van de Bibliotheek. De VoorleesExpress wordt in Overijssel uitgevoerd door het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken

Meer informatie
Ben jij enthousiast over de VoorleesExpress en wil je hier aan meewerken? Jouw hulp is van harte welkom!

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op voorleesexpress.nl  of mail naar . Bekijk ook de folder.

Kijk ook op www.voorleesexpress.nl/locatie/rijssen-holten