meisje achter pcWil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van de Bibliotheek Rijssen-Holten?
Log dan in op onze website en wijzig je voorkeur bij 'Nieuwsbrieven'. Je kunt deze instellingen te allen tijde weer veranderen.

  • Ben je lid van de Bibliotheek Rijssen-Holten en ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Log dan hier in en ga via het menu naar ‘Nieuwsbrieven’. Zet een vinkje bij 'Ja' en klik op 'Opslaan'.
  • Ben je geen lid van de Bibliotheek Rijssen-Holten en wil je toch graag onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Ga hier naar het aanmeldformulier. Na aanmelding kun je met het e-mailadres en wachtwoord inloggen op deze website om je nieuwsbrieven te beheren.

Vragen en/of opmerkingen

Enthousiast over de Bibliotheek en onze nieuwsbrief? Vertel het aan vrienden, familie en buren. Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, kun je contact met ons opnemen via de contactpagina.

 

Hier vind je het laatste nummer van de nieuwsbrief:

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek Rijssen-Holten

Bibliotheek Rijssen
2018/9

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek Rijssen-Holten

Nieuwsbrief september 2018

 
img

Ruimte voor jezelf

Tijdens de MamaPapacafés vertelt Antonnet Backer van Dynamiek in de Praktijk hoe je dat voor elkaar krijgt.
img
img

Hugo Borst

Woensdag 26 september vertelt Hugo Borst over zijn boeken 'Ma' en 'Ach, moedertje'.
img
img

Beter CV nodig?

Tijdens Walk&Talk op 14 september besteden wij hier aandacht aan. Vergeet je CV niet mee te nemen.
img
lees meer >
lees meer >
 
img

Beter leren computeren?

Nog niet zo handig met de computer? Nieuwsgierig naar het internet? Moet je bankzaken of je inschrijving bij het UWV via internet regelen? De Bibliotheek kan je helpen met een cursus!
Of ken je iemand die hulp kan gebruiken bij het computeren? Vertel hem of haar dan over deze cursus.
lees meer >
img

Leren lezen

Maandag 3 september starten de scholen weer en voor de kinderen die in groep 3 beginnen is dit hét moment om te leren lezen, hoe bijzonder is dat! Door te leren lezen gaat er een wereld voor je open. Woorden, letters en zinnen vind je overal!
lees meer >

Agenda september 2018

za 1/9 Inloopvragenuur logopedie
ma 3/9 Zing Nederlands met mij
woe 5/9 Opening Taalcafé Holten
woe 5/9 MamaPapacafé Holten
vrij 7/9 MamaPapacafé Rijssen
vrij 14/9 Walk&Talk
woe 26/9 Start cursus internet voor beginners Rijssen
woe 26/9 Voorlichtingsbijeenkomst Senia leesclub
woe 26/9 Lezing Hugo Borst
do 27/9 Start cursus internet voor beginners Holten
za 29/9 Juridisch inloopspreekuur
img
 
img

Samen boeken lezen

Lees je graag en lijkt het je leuk om met anderen over boeken te praten? Wil je graag nieuwe genres ontdekken en nieuwe mensen leren kennen? Dan is een Senia Leesclub iets voor jou. Op woensdag 26 september is er een informatiebijeenkomst.
lees meer >
img

Voorlezers gezocht

De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen. De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen. Ze gaan lezen leuker vinden en ontwikkelen zich beter. Wil jij je steentje bijdragen? Meld je dan aan als vrijwilliger.
lees meer >
img

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.
In Rijssen-Holten beginnen we in deze week met een leesclub voor mensen die Nederlands lezen moeilijk vinden, houden we een Hollandse meezingavond met de Tukkerladies en openen we het Taalcafé in Holten.
lees meer >
.

Klik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen.