Voorlezen aan ouderen

Gepubliceerd op: 20 oktober 2021 10:34

In januari willen wij, als de omstandigheden het toelaten, beginnen met het project Voorlezen aan Huis. Vrijwilligers gaan 20 weken lang op een vast tijdstip voorlezen bij een oudere thuis, om zo te zorgen dat de oudere van boeken kan blijven genieten en minder eenzaam is.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor dit project. Het gaat om voorlezen aan ouderen die nog zelfstandig wonen, maar die graag iemand op bezoek krijgen of voor wie het lezen moeilijk is geworden. Je gaat 1x per week bij de oudere op bezoek en leest voor uit boeken die passen bij de oudere. Bij het koppelen van een vrijwilliger aan een oudere kijken we naar de gezamenlijke interesses. Je krijgt training en begeleiding vanuit de Bibliotheek. We willen in  januari starten met het project, maar door omstandigheden rond corona wordt dit misschien uitgesteld. Belangstelling? Mail naar annelieskremer@bibliotheekrijssenholten.nl . 

Thuiszorgmedewerkers, welzijnsmedewerkers en familieleden kunnen ouderen, natuurlijk in overleg met hen, ook aanmelden bij Annelies Kremer.