Leesoffensief

Gepubliceerd op: 23 september 2021 15:42

De Bibliotheek Rijssen-Holten doet mee met het Leesoffensief, een project om kinderen en jongeren meer te laten lezen.

Kinderen en jongeren lezen steeds minder en minder goed. En dat terwijl goed kunnen lezen heel belangrijk is om mee te kunnen komen in de maatschappij. Om hier iets aan te doen heeft de overheid extra middelen ter beschikking gesteld.
De Bibliotheek Rijssen-Holten heeft hierdoor de mogelijkheid gekregen om extra aandacht te besteden aan leesplezier bij jongens, een doelgroep die vaak niet graag leest. Hiermee hebben wij voor alle scholen een extra collectie aan kunnen schaffen die jongens in groep 6 en 7 aanspreekt. De collecties zijn door de scholen zelf gekozen uit een geselecteerd aanbod, zodat de materialen passen bij de voorkeuren van de leerlingen en de identiteit van de school. Er is fictie, maar ook non-fictie aangeschaft. Het komende schooljaar gaat onze leesconsulent met iedere klas aan de slag naar aanleiding van een boek en laat zo ook de leerkracht zien wat je allemaal met een boek kunt doen om lezen n√≥g leuker te maken.