We zijn open!

Je kunt boeken komen lenen én inleveren.
De leestafel kan beperkt gebruikt worden voor het lezen van kranten en tijdschriften. Gebruik hierbij
handschoentjes.
mevrouwbijpresentatietafel
De computers zijn niet beschikbaar voor spelletjes.

Draag een mondkapje als je ouder dan 12 jaar bent.

De anderhalve meter regel blijft gelden.

Als je langer in de Bibliotheek blijft om te werken, te lezen, voor taalcoaching of een andere bijeenkomst vragen we je om je telefoonnummer te noteren op het registratieformulier bij de balie. Dan kunnen we je bereiken als het nodig is in verband met corona.

Landelijk is een protocol opgesteld voor alle Bibliotheken in Nederland. Alleen onder die voorwaarden mag een Bibliotheek open.
Dit ter bescherming van onze bezoekers en medewerkers.

Veiligheidsregels:

- Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden)

- Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt, laat dan iemand anders je boeken ophalen

- Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten

- Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden

- Neem je bibliotheekkaart mee

- Draag een mondkapje als je ouder dan 12 jaar bent

- Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging

- Schud geen handen

- Gebruik een mandje. Als de mandjes op zijn vragen we je te wachten tot er weer een beschikbaar is. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat het niet te druk wordt in de Bibliotheek.

- Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf

- Pak geen boek uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen

- Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op

En verder:

- Beperk het stellen van vragen. Stel je vragen als het kan vooraf per mail: of telefonisch: 0548-513431