Tropenrooster op extreem warme dagen

Op extreem warme dagen past de Bibliotheek in Rijssen de openingstijden aan

tropenrooster

Bij extreme temperaturen kan de Bibliotheek Rijssen de openingstijden aanpassen. De Bibliotheek is dan alleen open van 8.30 uur tot 14.00 uur. Zaterdag vanaf 11.00 uur. Op dinsdag-, donderdag-, en vrijdagavond zijn wij open van 18.00 tot 20.00 uur.

Waarom neemt de Bibliotheek deze maatregel?

Je weet vast al dat de temperatuur in ons pand flink kan oplopen. Heel vervelend voor jou – we hebben gemerkt dat veel mensen op extreem warme dagen wegblijven of na een kort bezoek zo snel mogelijk weer vertrekken. Ook vrijwilligers en medewerkers, die voortdurend onder deze omstandigheden moeten werken, hebben last van de warmte. Daarom vinden we het niet verantwoord om op extreem warme dagen de Bibliotheek in de middag open te stellen.

Hoe weet ik of het tropenrooster geldt?

We melden via de website, Facebook en Twitter dat we het tropenrooster in werking laten gaan, op de ochtend zelf en zo mogelijk ook al de voorafgaande dag. Op de betreffende dag informeren we bezoekers van de Bibliotheek door middel van een affiche.

We hopen op je begrip!

De Bibliotheek is ’s middags wel telefonisch bereikbaar. Levert het tropenrooster je grote problemen op, neem dan contact met ons op. We zoeken graag samen met jou naar een oplossing.

Geplande activiteiten en spreekuren gaan gewoon door, tenzij anders aangegeven.