Geleende boeken verlengen voor een ander?

Via de website is het heel eenvoudig om de geleende materialen te verlengen. Je logt in op Mijn bibliotheek en met één druk op de knop verschuift de inleverdatum drie of vier weken op. Tenminste als er geen reservering op een boek, tijdschrift of dvd zit.

Maar wist je dat je ook voor een ander kunt verlengen, bijvoorbeeld je kinderen? of voor iemand anders waar je boeken voor leent in de bibliotheek?

Om dit te kunnen doen, moet er een relatie worden gelegd tussen je eigen bibliotheekpas en de pas van degene waarvoor je wilt verlengen.

Ga hiervoor naar je eigen “Mijn bibliotheek” en log in. Kies voor relaties en vul alle benodigde gegevens in. Op deze manier vraag je toestemming om te verlengen en of de eventuele boete te betalen. Ga dan naar de “Mijn bibliotheek” van dat andere pasje en bevestig de aanvraag. Nu heb je toestemming om te verlengen.

Lukt het niet, stuur dan een e-mail naar de bibliotheek voor een handleiding.

We zijn weer (beperkt) open. Lees de veiligheidsregels. Alle activiteiten vervallen. Denk ook eens aan e-books en luisterboeken.