Vacature lid Raad van Toezicht

De Stichting Bibliotheek Rijssen-Holten is op zoek naar

een Lid voor de Raad van Toezicht

Hij/zij vindt het leuk om vanuit zijn kennis van openbaar bestuur, organisatiebeleid en/of juridische zaken een bijdrage te leveren aan de bibliotheekvoorzieningen in onze gemeente. Bij voorkeur beschikt hij/zij over bestuurlijke ervaring in een toezichthoudende rol.

De Raad vergadert circa vijf keer per jaar. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid van een verlenging van nog eens vier jaar.

De Stichting Bibliotheek Rijssen-Holten is volop in ontwikkeling. Het Meerjarenbeleidsplan 2017-2019 is gericht op transitie naar een maatschappelijk educatieve Bibliotheek.

De klant staat centraal. Met ruim 10.000 leden, ruim 200.000 bezoekers is de Bibliotheek de drukst bezochte culturele instelling.

De Bibliotheek wordt bestuurd op basis van de code Cultural Governance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. M. de Noo, voorzitter van de Raad van Toezicht email: of dhr. H Roosink, lid van deze Raad, tel. 0548-540003 / email:

U kunt tot 6 januari reageren per mail () of schriftelijk (Bibliotheek Rijssen-Holten t.a.v. de sollicitatiecommissie RvT, Kerkstraat 4, 7461 LC Rijssen)

We zijn weer (beperkt) open. Lees de veiligheidsregels. Alle activiteiten vervallen. Denk ook eens aan e-books en luisterboeken.