Eerste leesboekjes

kleinemeisjes

Maandag 3 september starten de scholen weer en voor de kinderen die in groep 3 beginnen is dit hét moment om te leren lezen, hoe bijzonder is dat! Door te leren lezen gaat er een wereld voor je open. Woorden, letters en zinnen vind je overal!

Eerste leesboekjes

Voor kinderen die beginnen met lezen hebben wij in de Bibliotheek eerste leesboekjes (op AVI-niveau). Deze boekjes zijn te herkennen aan de S (start groep 3), de M3 (midden groep 3), E3 (eind groep 3) en M4 (midden groep 4). Soms is een boekje boven of juist onder je AVI-niveau ook goed om te lezen. Onder je AVI-niveau omdat het zo lekker snel weg leest en boven je AVI-niveau omdat je daardoor je leesvaardigheid oefent. Leest je kind al hoger dan M4, dan kunnen ze alle A boeken uit de bibliotheek lezen. Een stripboek of een informatieboek is óók goed voor de leesontwikkeling. Het is vooral belangrijk om zogenaamde leeskilometers te maken. Hoe meer je oefent met lezen, hoe beter het gaat.

Voorlezen

Natuurlijk blijft het ook heel belangrijk om je kind voor te lezen. Het is een moment van rust en gezelligheid en kinderen krijgen andere teksten te horen dan dat ze zelf kunnen lezen. Hierdoor vergroot de woordenschat en krijgen kinderen zelf ook meer zin om te oefenen met lezen, zodat ze moeilijkere boeken kunnen gaan lezen. Een zoekboek of prentenboek blijft natuurlijk ook altijd een goed idee.

Mocht je vragen hebben over het leren lezen of welke boeken geschikt zijn, dan kun je natuurlijk altijd bij één van onze medewerkers in de Bibliotheek terecht of mailen naar   .

We zijn weer (beperkt) open. Lees de veiligheidsregels. Alle activiteiten vervallen. Denk ook eens aan e-books en luisterboeken.