Taalpunt

In Nederland wonen 1,3 miljoen mensen die lezen, schrijven, spreken en begrijpen moeilijk vinden. Je bent niet de enige! Het Taalpunt is er voor jou.

taalpuntIn Rijssen-Holten kun je taalles krijgen. Er zijn speciale cursussen voor volwassenen. Je krijgt les in een groepje, of alleen. Iedereen die beter wil leren lezen en schrijven kan naar het Taalpunt in de bibliotheek. Bij het Taalpunt werken vrijwilligers. Samen kijken we wat je nodig hebt. Dan zoeken wij de taalhulp die bij jou past!

Het Taalpunt is open op:

Maandag: 9.00-10.30 uur
Donderdag: 19.00-20.00 uur

In de schoolvakanties is het Taalpunt gesloten.

Op andere tijdstippen kun je bellen naar Hannie Nijkamp 0548-362755, of 0800-0234444 . 

Taalcafé

Klaar met het oefenen met je taalcoach? Blijf oefenen. Dit kan iedere donderdagochtend in het Taalcafé in de ruimte van EHBO en Rode Kruis in de Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47 (achteringang bij parkeerplaats bakkerij Tijink). In het Taalcafé oefenen we met bijvoorbeeld spelletjes de Nederlandse taal. Je kunt ook nieuwe mensen leren kennen en met hen Nederlands praten. Er zijn vrijwilligers die zorgen voor koffie en thee en voor een goede sfeer. Je kunt vrij binnenlopen tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Het Taalcafé is natuurlijk ook open voor iedereen die nog bezig is met een taaltraject.
Materialen worden gesponsord door Rabobank Rijssen-Enter.

 Samenwerken tegen laaggeletterdheid

De gemeente Rijssen-Holten, ViaVie Welzijn, de Bibliotheek Rijssen-Holten, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente proberen met het project 'Taal voor het leven' laaggeletterden te bereiken en ze te koppelen aan de juiste taalvrijwilliger of ze te leiden naar het juiste traject binnen het ROC.

Wie graag beter wil leren lezen en schrijven kan contact opnemen met Hannie Nijkamp  van ViaVie Welzijn , .  Wil je anderen helpen beter te leren lezen en schrijven? Neem dan ook contact op met Hannie.

Komt jouw bedrijf of instelling weleens in aanraking met laaggeletterden? Meld je dan aan als 'bondgenoot' bij Annelies Kremer,  en help ons om van Rijssen-Holten een geletterde gemeente te maken.
De volgende organisaties zijn je al voor gegaan: Jarabee, GGD/JGZ, Ter Steege Groep, Soweco, Maatschappelijk Werk Noord-West Twente, Logopedie Holten, Kinderopvang Koekeloere, Rabobank Rijssen-Enter, Huisartsenpraktijk Van der Burgh, De Jongh en Keja en de Constantijnschool.

Bekijk hier een filmpje over de samenwerking tussen verschillende organisaties om laaggeletterdheid te voorkomen en te bestrijden.