Taalpunt

Lezen, schrijven, spreken moeilijk? Het Taalpunt in de Bibliotheek is er voor jou.

Iedereen die beter wil leren lezen en schrijven kan naar het Taalpunt in de bibliotheek. Bij het Taalpunt werken vrijwilligers. Samen kijken we wat je nodig hebt en zoeken de taalhulp die bij jou past!Welke taalondersteuning is er?

Taalcafé
Klaar met het oefenen met je taalcoach? Blijf oefenen. In het Taalcafé oefenen we met bijvoorbeeld spelletjes de Nederlandse taal. Je kunt ook nieuwe mensen leren kennen en met hen Nederlands praten. Er zijn vrijwilligers die zorgen voor koffie en thee en voor een goede sfeer.Taalcafé is er iedere donderdagochtend in de Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47. Je kunt vrij binnenlopen tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Materialen worden gesponsord door Rabobank Rijssen-Enter.


 

Op dinsdagmiddag is er een leesclub voor mensen die Nederlands moeilijk vinden in de Bibliotheek Rijssen. Neem hiervoor contact op met Annelies Kremer, .

Samenwerken tegen laaggeletterdheid

Wie graag beter wil leren lezen en schrijven kan contact opnemen met Hannie Nijkamp  van ViaVie Welzijn , . Wil je anderen helpen beter te leren lezen en schrijven? Neem dan ook contact op met Hannie.

De gemeente Rijssen-Holten, ViaVie Welzijn, de Bibliotheek Rijssen-Holten, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente gaan met het project 'Taal voor het leven' laaggeletterden bereiken en ze te koppelen aan de juiste taalvrijwilliger of te leiden naar het juiste traject binnen het ROC. Bekijk hier een filmpje over de samenwerking tussen verschillende organisaties om laaggeletterdheid te voorkomen en te bestrijden.

Oproep bedrijven
Komt jouw bedrijf of instelling weleens in aanraking met laaggeletterden? Meld je dan aan als 'bondgenoot' bij Annelies Kremer, en help ons om van Rijssen-Holten een geletterde gemeente te maken.

De volgende organisaties zijn je al voor gegaan: Jarabee, GGD/JGZ, Ter Steege Groep, Soweco, Maatschappelijk Werk Noord-West Twente, Logopedie Holten, Kinderopvang Koekeloere, Rabobank Rijssen-Enter, Huisartsenpraktijk Van der Burgh, De Jongh en Keja en de Constantijnschool.

Meer weten?

Kom vrijblijvend informeren bij het Taalpunt wat er allemaal mogelijk is. Het Taalpunt is open op:

  • Maandag: 9.00-10.30 uur

In de schoolvakanties is het Taalpunt gesloten. Op andere tijdstippen kun je bellen naar Hannie Nijkamp 0548-362755, of 0800-0234444 .