Nieuwsbrief

Gratis trainingen via online Bibliotheek

Aan de slag met gratis online trainingen

Placeholder

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk. 

Veel mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis. Misschien probeer je je werk zo goed mogelijk vanuit huis te doen. Of wellicht heb je juist geen werk en wil je je vaardigheden verbeteren om straks weer aan de slag te kunnen. En dan moet je ook je vaste sportles en veel andere ontspanning missen. Om je te ondersteunen in deze lastige tijd, kun je gebruikmaken van het gratis aanbod. Kies wat jou aanspreekt en volg de online trainingen, thuis en op de tijd die jij wilt. Vraag gratis toegang aan via de website van de KB. Je kunt de trainingen volgen tot het eind van dit jaar.

De nationale bibliotheek KB en online opleider SkillsTown zijn deze samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wethouder opent Bibliotheek op school

Wethouder Bert Tijhof opent dBos op Johan Frisoschool

opening dBos2

Dinsdag 29 oktober opende wethouder Bert Tijhof de Bibliotheek op school (dBos) op de Johan Frisoschool in Rijssen, tijdens een feestelijke ochtend.  Met dit landelijk ontwikkelde programma richten de school en de Bibliotheek zich op taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden.

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving en daar heeft iedereen belang bij.

De Bibliotheek en de Johan Frisoschool hebben de handen ineen geslagen om alle kinderen goede kansen te geven. De samenwerking tussen de Bibliotheek en de school bestaat uit verschillende bouwstenen, zoals een gedeelde visie, het lees- en mediaplan, dagelijks aandacht voor lezen in de les en natuurlijk een prachtige collectie. Een andere bouwsteen zijn de activiteiten die lezen leuk maken, waarvoor de producten van de website www.bibliowijzeroverijssel.nl  worden gebruikt.

De basisschool als ideale lees- en mediaomgeving, daar helpt de Bibliotheek op school bij! Het plezier in lezen staat voorop!

 

We zijn weer (beperkt) open. Lees de veiligheidsregels. Alle activiteiten vervallen. Denk ook eens aan e-books en luisterboeken.