Bibliotheek

Contact

contact
Postadres en centraal telefoonnummer

Bibliotheek Rijssen-Holten
Kerkstraat 4
7461 LC Rijssen

0548 513431

Telefoonnummer vestiging Holten

0548 366414

Velden met een * zijn verplicht.
Uw reactie
Uw persoonlijke gegevens

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met onze privacyverklaring.

Beveiligingscode invullen (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de beveiligingscode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kunt u de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha

Gebruikersvoorwaarden

 

Inschrijven

Wanneer u bij Bibliotheek Rijssen-Holten wilt lenen kunt u zich laten inschrijven bij de balie of online.

Bij inschrijving kunt u de bibliotheek machtigen de contributie automatisch af te schrijven. Eventueel kunt u een acceptgiro toegezonden krijgen.

Adreswijziging geeft u met vermelding van het nummer van uw bibliotheekpas tijdig door aan de balie in de bibliotheek.

Voorkom misbruik van uw pas. De pas is persoonlijk. U bent aansprakelijk voor onrechtmatig gebruik. Meld verlies/diefstal direct bij uw bibliotheek! Wij blokkeren dan uw pas.

Uitschrijven

U bent verplicht de beëindiging van uw lidmaatschap tenminste één maand voor afloop van de contributietermijn door te geven.

Leenregels

Met uw bibliotheekpas kunt u lenen in de Bibliotheek in Rijssen en de Bibliotheek in Holten. Maar ook in alle andere bibliotheken van de provincie Overijssel. In de bibliotheken in Enschede en Hengelo moet u zich eerst melden bij de balie. U wordt dan Gastlener. U kunt als Gastlener ook gebruikmaken van de bibliotheken in Gelderland.

De uitleentermijn kan verlengd worden, mits de media niet gereserveerd zijn.
U kunt de media maximaal tweemaal verlengen als u een standaardabonnement heeft. Met een topabonnement kunt u onbeperkt verlengen.

Als de uitleentermijn 21 dagen verstreken is ontvangt u een eerste herinnering per post of mail. Na 42 dagen volgt een tweede herinnering.

LET OP:

U kunt niet via internet verlengen wanneer:

- het materiaal uit een bibliotheek komt buiten de gemeente Rijssen-Holten;
- het materiaal gereserveerd is door een andere lener;
- aan onze website gewerkt wordt waardoor deze niet beschikbaar is.

U bent aansprakelijk voor beschadiging of verlies van geleende materialen.

U leent materialen niet uit aan derden.

 

Uitleenreglement

In het uitleenreglement staat beschreven aan welke voorwaarden de lener en de bibliotheek zich moeten houden. In geval van onenigheid kunnen wij ons op deze regels beroepen.


lid worden

 

lezeninhetgras

Iedereen kan de bibliotheek bezoeken en materialen inzien of raadplegen. Wanneer u echter materialen wilt lenen is een lidmaatschap noodzakelijk. Lid worden van de bibliotheek is gratis tot en met 17 jaar.  Bent u 18 jaar of ouder? Dan heeft u jaarlijks voor nog geen euro per week maar liefst 50 miljoen boeken, cd’s, dvd’s, bladmuziek en tijdschriften binnen handbereik! 

Schrijf u meteen online in! 
U kunt zich meteen online inschrijven en de eerste contributie betalen via Ideal. Uw aanmelding wordt direct naar de bibliotheek verzonden en uw pasje ligt binnen twee dagen voor u klaar. Ook kunt u zelf een ingangsdatum aangeven. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding per email. Met deze inschrijving geeft u een machtiging tot automatische incasso. De contributie zal jaarlijks van uw rekening worden afgeschreven. 

 Bij het inschrijven vragen we u naar een aantal gegevens en een legitimatie. U betaalt de contributie via automatische incasso. Dit is voor u makkelijk en voor de bibliotheek voordelig. Na inschrijving kunt u direct gebruikmaken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap.
 
 
Opzeggen is eenvoudig. Dat kan telefonisch, schriftelijk, per email of aan de balie. Wel moet u één maand voor het einde van het contributiejaar opzeggen en er mogen geen openstaande registraties (bijvoorbeeld telaatgelden, leengelden) of materialen meer op uw pas staan.


Als u verhuist, kan uw lidmaatschap worden overgenomen door de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats. Geef de verhuizing door tijdens uw laatste bezoek aan de bibliotheek. U ontvangt dan een bewijs van betaalde contributie. De nieuwe bibliotheek neemt de contributietermijn in veel gevallen over.


Als uw lenerspas vermist is kunt u een duplicaat kopen. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld. Via Mijn gegevens kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.
 

Wie op vakantie is in Rijssen-Holten kan gratis gebruik maken van de bibliotheken in Rijssen en Holten. Tegen inlevering van de bibliotheekpas van uw eigen bibliotheek krijgt u een gratis tijdelijke pas van de bibliotheek Rijssen-Holten. Als u na afloop van uw vakantie deze pas weer terugbrengt krijgt u uw oude pas weer mee.


Heb jij al een Biebpas?

jongereinboomLeuk dat je op de website terecht bent gekomen. Wist je dat je tot je 18e gratis lid kunt worden van de Bibliotheek? Met je Bibliotheekpas kun je maar liefst tien boeken dvd's of tijdschriften per keer meenemen van de Bibliotheek! Aanmelden kan meteen online of bij de Bibliotheek in Rijssen of Holten. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee (of vraag je ouders om mee te gaan) als je de eerste keer komt.

Meer artikelen...

We zijn weer (beperkt) open. Lees de veiligheidsregels. Alle activiteiten vervallen. Denk ook eens aan e-books en luisterboeken.