Indeling in "Werelden"

De collectie is onderverdeeld in "werelden". Zo kom je de wereld "spannend & actief" tegen of de wereld "literatuur & cultuur". Al deze werelden hebben hun eigen kleur. Hieronder kun je zien welke onderwerpen te vinden zijn bij deze werelden.

Spannend & Actief

Spannend & Actief is een wereld voor iedereen die op zoek is naar een spannende thriller, populair managementboek of (moderne) fictie en sport. Je vindt er avonturenromans, detectives, science fiction & fantasy en waargebeurde verhalen naast hobbyboeken, boeken over wetenschap & techniek en computers.

Liefde & Leven

Liefde en fantasie kenmerken deze wereld. Alles over lifestyle en verhalen om bij weg te dromen. Romantische boeken, historische romans, familieromans, humor, psychologische romans. Maar ook thema’s zoals lichaam en geest; huis, tuin en keuken, opvoeding en onderwijs, dier en natuur.

Literatuur & Cultuur

Liefhebbers van literatuur en cultuur uit binnen- en buitenland vinden hier onder meer literaire romans, romans in vreemde talen, poëzie, toneel, theater en film. Thema’s als taal- en letterkunde, beeldende kunst, muziek en geschiedenis mogen in deze wereld natuurlijk niet ontbreken.

Kids 0-8

Van de allereerste babyboekjes tot zélf lezen. Stoffen en kartonnen babyboekjes, volop prentenboeken voor peuters en kleuters, eerste AVI-leesboekjes en lekker zelf lezen.

Kortom: een wereld aan leesplezier voor jonge kinderen!

Jeugd 8-12

Boeken, luisterboeken, dvd's en tijdschriften die bij die leeftijd passen. Detectives en thrillers, of boeken over vriendschap om lekker te lezen. En ben je leergierig? Er zijn volop boeken over sport, techniek, hobby's, dieren, geschiedenis en nog veel meer!

Jongeren 12+

Lezen over mensen van jouw leeftijd, populaire fantasy-series, spanning en liefde. Niet alleen voor 12-plus maar ook een speciale collectie voor 15-plus en Engelstalige boeken. Je ontdekt een heel nieuwe wereld!

Kijk hier voor de uitgebreide indeling.