MamaPapacafé Holten

Vragen over voorlezen, opvoeden, gezondheid? Wissel je ervaringen uit met andere jonge ouders in het MamaPapacafé. Iedere eerste woensdag van de maand.

Iedere eerste woensdag van de maand zijn jonge ouders met hun kindje extra welkom in de Bibliotheek in Holten voor een verhaaltje, een kopje koffie, het uitwisselen van ervaringen en informatie van deskundigen. De Bibliotheek werkt voor deze activiteit samen met Fysio Koninginneweg en Fysiotherapie Trifitt Holten.

logofysio2Trifitt logo

Iedere eerste woensdag van de maand kunnen ouders ervaringen uitwisselen. Geregeld nodigen wij een deskundige uit die informatie geeft over een opvoedkundig onderwerp of die iets leuks doet met de kleintjes. Natuurlijk is er een belangrijke plaats voor voorlezen.

Je kunt met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kindjes mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. Het accent ligt op 0-2 jaar, maar ook oudere kindjes en opa's en oma's zijn welkom. Toegang is gratis. Tip: neem wat te eten en te drinken mee voor je kind.

BoekStart
Bij het MamaPapacafé is er ook aandacht voor lezen en voorlezen, want dat is de kracht van de Bibliotheek. BoekStart is daarbij belangrijk. BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

De Bibliotheek Rijssen-Holten werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje met een leuk cadeautje en informatie over voorlezen ophalen.

Kijk ook op Facebook.

Bij iedere bijeenkomst sluit iemand van 'Zwanger en zo'  aan om mee te praten.

In Rijssen is het MamaPapacafé op de eerste vrijdag van de maand.

Tijdens een bezoek aan de Bibliotheek blijven ouders verantwoordelijk voor hun kinderen.

Maand Onderwerp Spreker
september natuur/blote voetenpad Tiny Bekkernens
oktober de motorische ontwikkeling stap voor stap

Fysio Trifitte