Kinderboekenweek

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! De Kinderboekenweek 2020 heeft als thema 'En toen'.

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 wordt geschreven door Arend van Dam.
Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.  Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator,  Anne Stalinski.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Je kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella.

Bibliotheek

In de Bibliotheek vind je alle bekroonde boeken en nog veel meer boeken over vroeger handig bij elkaar op de presentatietafel.

Dans en zing lekker mee met het kinderboekenlied, thuis of in de klas!

Dans mee op het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek.
We zingen over geschiedenis - van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein - en over... jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken?
De nieuwe clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tekst: Tosca Menten
Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis

Datum woensdag 30 september 2020
Einddatum zondag 11 oktober 2020