MamaPapacafé Rijssen

Vragen over voorlezen, opvoeden, gezondheid? Wissel je ervaringen uit met andere jonge ouders in het MamaPapacafé. Geannuleerd.

Geregeld nodigen wij een deskundige uit die informatie geeft over een opvoedkundig onderwerp of die iets leuks doet met de kleintjes. Natuurlijk is er een belangrijke plaats voor voorlezen.

Je kunt met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kinderen mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. Het accent ligt op 0-2 jaar, maar ook oudere kindjes en opa's en oma's zijn welkom. Toegang is gratis. Tip: neem wat te eten en te drinken mee voor je kind.

BoekStart
Bij het MamaPapacafé is er ook aandacht voor lezen en voorlezen, want dat is de kracht van de Bibliotheek. BoekStart is daarbij belangrijk. BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

De Bibliotheek Rijssen-Holten werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje met een leuk cadeautje en informatie over voorlezen ophalen.

Iedere maand is natuurvoedingsdeskundige Lisa Boorsma aanwezig om al je vragen over (onbewerkte) voeding voor zwangeren, baby's en kinderen te beantwoorden.

Kijk ook op Facebook en Instagram.

De MamaPapacafés in Holten zijn op de eerste woensdag van de maand.

Tijdens een bezoek aan de Bibliotheek blijven ouders verantwoordelijk voor hun kinderen.

Maand Onderwerp Spreker
januari Goed voor jezelf zorgen: hoe doe jij dat? Lisa Boorsma (Mijn Foodbuddy) en Danielle ter Stal (Coachingspraktijk Hartzaken)
februari Luister en dans mee met Coco/bewegen met jonge kinderen Jennifer Willems (Balletstudio Jennifer Willems)
maart Baby- en kindergebaar Saskia Schreurs