High Tech: Mechmuis Holten

Wist je dat je van het plastic verpakkingsmateriaal dat je in huis hebt een eigen Mechmuis kan maken? We gaan het doen in deze workshop.

Tegenwoordig gebruiken we heel veel plastic in ons dagelijks leven, van tandenborstels tot toetsenborden. Plastic wordt sinds 1930 gebruikt in bijna alle voorwerpen die we gebruiken. Plastic blijft lang goed, is niet zwaar en in vergelijking met andere producten heel goedkoop. Echter zit er ook een groot nadeel aan plastic, het is moeilijk te recyclen. Veel plastic komt in de zee en vormt daar een soort grote plastic soep.

Wist je dat je van het plastic verpakkingsmateriaal dat je in huis hebt een eigen Mechmuis kan maken? Breng voor deze workshop plastic verpakkingsmateriaal mee zoals eet- en drinkcontainers, melkflessen, shampooflessen en flesdopjes. Je gaat aan de slag met de plastic shredder, dit is een apparaat die jouw plastic versnippert tot hele kleine stukjes (een soort confetti). Vervolgens ga je met een spuitgietmal deze plastic confetti omsmelten tot de kop van je mechmuis. De mechmuis is een opwindbare muis die als je het draad opwindt zelf vooruitgaat. Aan het einde van de workshop heb je dus je eigen plastic geshred, gegoten en ga je naar huis met een eigen Mechmuis.

Meld je snel aan voor de workshop!

Datum maandag 16 augustus 2021
Tijd 13:30 tot 15:00 uur