Nationale Voorleeslunch

Vrijdag 4 oktober doen ViaVie Welzijn en de Bibliotheek mee met de Nationale Voorleeslunch. Deze activiteit voor senioren is dit jaar in de gastvrije Holterenkschool in Holten.

Margreet Koster van Text&Event leest onder andere het speciaal voor deze dag geschreven verhaal van Maarten Spanjer voor. De lunch wordt bereid en geserveerd door leerlingen van groep 8.

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Door het organiseren van een Nationale Voorleeslunch, willen wij laten zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Er is plaats voor 25 ouderen. Aanmelden kan tot 20 september bij ViaVie Welzijn, 0548- 36 27 55. Kosten zijn € 4 per persoon.