Boekenweek 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. Met een leuke passende activiteit op dinsdag 26 maart.

Sinds 1932 organiseert het CPNB ieder jaar een week om het boek te promoten. Boekhandels delen het Boekenweekgeschenk uit en in de Bibliotheek vind je de boeken die passen bij het thema bij elkaar uitgestald en dit jaar ook het Boekenweekgedicht van Ester Naomi Perquin om gratis mee te nemen (op=op).

Het thema in 2019 is De moeder de vrouw. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Een relevante vraag waar je heel verschillend op kunt antwoorden; een onderwerp dat net zo veelzijdig is als dat er moeders en vrouwen zijn. Niet voor niets is het dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp voor maatschappelijk debat. Het thema kent twee verschillende perspectieven, die van de moeder zelf maar ook die van het kind. Ervaringen met moederschap lopen uiteen van een ‘natuurramp’ (Joke Smit) tot het mooiste dat je kan overkomen. En waar blijft de begeerte van de moeder de vrouw? Kinderen kunnen idolaat van hun moeder zijn of juist hele strenge criticasters. Al deze zienswijzen leveren een leger aan literaire moeders op, van Medea tot oermoeders.

Op 31 maart kun je gratis reizen met de NS op vertoon van het Boekenweekgeschenk, geschreven door Jan Siebelink.

Zie ook: www.boekenweek.nl .