Margriet Sitskoorn

Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn vertelt over haar in april 2019 verschenen boek ‘Hersenhack’, waarin zij laat zien hoe hersenen beïnvloed worden. Margriet wordt in deze online sessie geïnterviewd door Regien Klein Hegeman.

Waarom zijn we gevoelig voor nepnieuws, kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan, lijkt angst te regeren, en hoe komt het dat groepen zo makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn?

Margriet Sitskoorn is verbonden aan de Universiteit van Tilburg als hoogleraar Klinische Neuropsychologie. Ze houdt zich vooral bezig met de vraag hoe we onze hersenen kunnen ontwikkelen door onszelf en de omgeving te veranderen en hoe we emoties, vaardigheden en gedrag kunnen beïnvloeden. Haar afdeling bij de universiteit houdt zich bezig met de vraag hoe topsporters en topmanagers hun prestaties kunnen verbeteren.

Margriet Sitskoorn schrijft toegankelijke colums en boeken over haar vakgebied. Het maakbare brein is haar bekendste boek.
Margriet is ook bekend als jurylid van de Nationale IQ-test en andere televisieprogramma’s.

Regien Klein Hegeman is journalist voor Tubantia en de Stentor en heeft Margriet Sitskoorn eerder geïnterviewd.

Heb jij een vraag voor Margriet Sitskoorn? Mail dan naar  .

De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Holten en de Bibliotheek Rijssen-Holten.

Meld je uiterlijk zondag 18 april aan en ontvang ruim op tijd de link voor de bijeenkomst via  MS Teams.

Fotograaf: Irene Sitskoorn

Datum dinsdag 20 april 2021
Tijd 20:00 tot 21:00 uur
Capaciteit 80