Grensverleggende voettocht door de Himalaya

Met adembenemende beelden vertelt Katja Staartjes over een bergtocht die zij samen met haar man Henk Wesselius ondernam in Nepal.

Katja en Henk maakten een tocht van 2000 kilometer waarbij ze vele landschappen doorkruisten; van jungle tot gletsjerpassen op  6200 meter. Het is een ode aan de Himalaya en de gastvrije Nepalese bevolking. En een persoonlijk verhaal over de grenzen waar het duo tegenaan liep. Grenzen tussen bevolkingsgroepen, uiterste armoede en de eigen fysieke en mentale limiet.
De lezing wordt afgesloten met de wederopbouw van Nepal en de aardbeving die het land trof in 2015. De bergbeklimster maakte dit drama persoonlijk mee en is sindsdien actief betrokken bij de wederopbouw.

Katja Staartjes beklom een aantal van de hoogste toppen van de wereld, waaronder de Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw. Zij schreef de boeken: ‘Lopen over de grens’, ‘Top-inspiratie’ en ‘Hoog Spel’. In 2019 verschijnt een nieuw boek van haar hand: ‘Topteams – samen bergen verzetten.’

Nu al meer weten over de tocht? Kijk op de website van Katja.

Leden betalen € 7 (kortingscode katjabieb, neem je bibliotheekpas mee) ; niet-leden betalen € 10.