Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

De overheid gaat digitaal

Rijssen
De overheid gaat digitaal

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten en dat zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Maar nog niet iedereen is vertrouwd met het regelen van zaken op de computer. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente en SeniorWeb de cursus 'Werken met de e-overheid'. In vier bijeenkomsten op vier donderdagen, maak je kennis met werken met de digitale overheid. De data zijn 9 ,16 en 30 maart en 6 april.

Wat leer je bij deze cursus? Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Deze cursus geeft je veel zelfvertrouwen.

De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Volg dan de cursus internet voor beginners Klik & Tik.

Deelnemen
Deelname kost € 25 inclusief cursusboek en koffie. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.  Meld je uiterlijk 2 maart aan. De cursus wordt ook gegeven in Holten. Je krijgt telefonisch bericht of de cursus doorgaat en of er plaats voor je is.

Privacy
Al onze computercursussen worden gehouden voordat de Bibliotheek open is. Ze worden gegeven door gecertificeerde docenten, die weten hoe ze met privacy gevoelige zaken om moeten gaan.

 

Reserveren
Ik ga akkoord met de privacyverklaring